top of page

"Corona" - det blir fortsatt mer konsulent tjenester enn investeringer for OGECO AS

Vi kom ikke igang som ønsket i februar, og kanskje var det greit. Ingen næringseiendoms-prosjekter har så langt tilfredsstilt våre krav. Med dagens lave rente og få alternative investeringer er prisingen av næringseiendom med lang kontantstrøm fra "sikker" leietaker alt for høy, og kjøperne (les investorer) alt for ivrige. Vår vurdering er at manglende avdragsbetaling i de fleste prosjektene øker risikoen for å gå på en "smell" når leiekontrakten nærmer seg utløp. Manglende avdrag "subsidierer" utbytte, og det er kombinert med at finansieringen er alt for "kort" i de fleste tilfeller. Gjerne fem års lån for en 10-15 års kontrakt. Slikt blir det risiko av.


Vi har sett på flere muligheter, også fra tilretteleggere, uten at vi har funnet det vi ser etter.


I mellomtiden har vi jobbet med konsulentoppdrag og bl.a. ombyggingen av et tidligere hotell til utleieleiligheter. Sistnevnte har en budsjettert avkastning på 6% p.a., men ligger i et område der risikoen forbundet med ombyggingen og utleien er større enn i Oslos randsone, så vi tar tiden til hjelp for å finne riktige leverandører og priser for å kunne komme best mulig ut.


Takk for at du er en interessert investor. Vi sier fra når vi finner passende prosjekter å investere i og vil i tilfelle invitere til tegning av aksjekapital i selskapet som varslet tidligere. Trenger du eller andre hjelp til prosjektanalyse eller prosjektoppfølging så ta kontakt.

3 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Dokka Eiendom AS sold

The 3000 sqm commercial property was sold to new owners through a sale of 100% of the shares in Dokka Eiendom AS on the 15.08.2023.

OGECO AS har kjøpt 23% i Dokka Eiendom AS

Prosjektet Dokka Eiendom AS var det første eiendomsprosjektet etablert av Cleaves Securities AS (2008) og det gikk bra i flere år. ca. 3000 kvm i sentrum på Dokka i Nordre Land skulle imidlertid vise

Comments


bottom of page